Καλώς ήρθατε στην ιστοσελίδα μας

Στο δικτυακό μας χώρο μπορείτε να ενημερωθείτε για την προσπάθεια μιας ομάδας μαθητών και καθηγητών από το 1ο επαγγελματικό λύκειο Αγίου Νικολάου για την κατασκευή και λειτουργία του Hydrobot. Το hydrobot είναι ένα ρομπότ που θα εκτελεί υποθαλάσσιες μετρήσεις σε επιλεγμένες τοποθεσίες της περιοχής μας.


Hydrobot- Η Αρχή

Το πρόγραμμα κατασκευής του υποβρυχίου οχήματος hydrobots (ROV) ξεκίνησε στο MIT Sea Grant (MITSG) το 2003, και έχει ως στόχο να κινήσει το ενδιαφέρον των μαθητών για τις επιστήμες, την τεχνολογία και τις εφαρμογές τους.

To 2003, ο Διευθυντής του MITSG, καθηγητής Χρυσόστομος Χρυσοστομίδης και ο εκπαιδευτικός συντονιστής Brandy M. Wilbur, ανέπτυξαν περαιτέρω την ιδέα αυτή σε ένα “πακέτο” που δίνει την ευκαιρία σε καθηγητές και σε μαθητές όλων των ηλικιών να κατασκευάσουν το δικό τους ROV, χρησιμοποιώντας σωλήνες PVC και άλλα σχετικά οικονομικά και εύκολα προσβάσιμα υλικά.

Αυτό το πρόγραμμα ρομποτικής ήλθε και στην Ελλάδα μέσω του Ευγενίδιου ιδρύματος με την κατασκευή του hydrobots.

Το 1ο ΕΠΑΛ Αγίου Νικολάου με τον καθηγητή πληροφορικής κ. Ορφανάκη Βασίλη και με ομάδα εφτά μαθητών της Α΄και Β΄τάξης του ΕΠΑΛ και σε συνεργασία με το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών Λασιθίου με υπεύθυνο τον κ. Καρτεράκη Νεκτάριο, κατασκεύασαν το υποβρύχιο όχημα του οποίου την πλευστότητα δοκίμασαν στο δημοτκό κολύμβητήριο του Αγίου Νικολάου.

Copyright © 2012 Επαλ Αγίου Νικολάου